Уеб сайт с Джумла


Името "Joomla!"  на суахили означава "всички заедно" или "едно цяло", отразяващо подхода на разработчиците и общността към развитието на системата. 

Основна информация

Система за управление на съдържанието (CMS), написана е на PHP и JavaScript , използва се като база данни DBMS MySQL

Джумла си е ДЖУМЛА

Мощна и функционална

Мощен админ панел

Функционалността може да се увеличи с допълнителни разширения . Системата с шаблони ви позволява лесно да промените външния вид на сайта: местоположението на модулите, шрифтовете и др..

Смяната на дизайна става с един клик

В мрежата има огромен избор от готови шаблони, както платени, така и безплатни. Съществува и софтуер за създаване на оригинални шаблони. Предлагат се персонализируеми оформления на модулите, включително ляво, дясно, централно и всяка друга произволна позиция на блока. .

Система харесвана от търсачките

Предимствата на системата включват факта, че всички компоненти, модули, плъгини и шаблони могат да бъдат написани според нуждите.Административни функции за всяка  страница позволява да създадете свое собствено описание и ключови думи, за да увеличите класирането в търсачките .

Този блог е създаден с  Джумла

За сайтове тип блог като този мнозина биха предпочели  Уърдпрес. Не крия че това е това е любимата ми система за управление на съдържанието .

За какво е подходяща Джумлата?

За  всичко , от малък фирмен сайт с няколко страници до големи портали с множество функции.

Може ли да се направи онлайн магазин с платформата?

Да може използват се различни компоненти които се инсталират допълнително към ядрото на Джула .

Удобна ли е платформата за създаване на форум ?

Компонента Kunena е напълно безплатен софтуер за добавяне на форум в сайта. Нужна е само настройка и някой допълнителни преводи в езиковите файлове .

Защо харесвам Джумла?

Джумла общността е голяма, хиляди разработчици от цял свят ежедневно създават нещо ново.Системата е с отворен код , а мрежата е пълна с безплатни ресурси

Сигурна ли е системата?

Да за над 10 години опит нямам хакнат сайт базиран на тази платформа. Не се крашва при инсталиране на нова добавка за разлика  от други платформи...