Създаване на онлайн магазини


В контекста на пандемията на коронавируса, глобалната самоизолация и карантината, онлайн търговията достигна безпрецедентни висоти.Тази вече популярна сфера ниша в интернет  завладява нови върхове поради факта, че все повече хора купуват стоки онлайн и на по ниски цени. 

Как се прави и за колко време

В рамките на седмица вашият електронен  магазин може да бъде онлайн. Как се прави ще разберете по  надолу

Всичко е почти готово

Електронен магазин на ниска цена

Бързо евтино и функционално. Системите с отворен код за електронна търговия базирани върху популярен софтуер  са евтини и доказани във времето. Избирате дизайн на вашия електронен магазин, конфигурирате го според нуждите си и вече сте онлайн.Има много специализирани CMS (система за управление на съдържанието) за създаване на онлайн магазин, освен това има плъгини, които превръщат неспециализираната CMS в пълноценен онлайн магазин Ако вече имате опит с офлайн търговията в определена ниша, ви препоръчвам да започнете с нея. Стартирайте вашият електронен магазин възможно най-скоро за да бъдете  в крак с времето..

Магазин с OpenCart 

През септември 2014 г. OpenCart се превърна в най-популярното решение за електронна търговия в Китай, а към август 2015 г. 6,42% от всички електронни магазини в света се засвижват от OpenCart. По този показател OpenCart стана третият в света, след WordPress.Веднага след инсталирането на ядрото и добавяне на темата, ще получите работещ магазин с примери за продукти. Остава само да добавите продукти и описания. Количката за пазаруване не изисква допълнителна конфигурация, освен ако  не искате да промените параметрите на нейното функциониране.

Електронен магазин с Джумла

Мощния компонент за електронна търговия Virtuemart ще превърне вашият Джумла сйт във функционален магазин.VirtueMart , известен преди като mambo-phpShop , е безплатен софтуер за създаване на онлайн магазини, предназначен да допълни системите за управление на съдържанието на уебсайтове като Mambo и Joomla! Софтуера разполага със система за отстъпки, купони, както и с широка гама от разплащателни системи и методи за доставка. Днес Virtuemart е един от най-популярните безплатни компоненти за създаване на онлайн магазини. Това се дължи на простотата на инсталирането му и големите възможности, които има.

Онлайн магазин с  Уърдпрес?

Тази система разполага с  добавката  WooCommerce.Често можете да срещнете мнението, че WordPress не е много подходящ за онлайн магазини. Съществуват  огромен брой ресурси за тази платформа и създаването на онлайн магазин  с  платформата  е много лесно.

Избор на система ?

Изборът на CMS за онлайн магазин зависи от броя и качеството на наличните шаблони. Ако искате да проектирате сайта си по специален начин, тогава проучете опциите за шаблони.

Техническа поддръжка?

Популярността на тази или онази CMS зависи не само от качеството на модулите и шаблоните, но и от броя  програмисти на официалния уебсайт на платформата. .

Интеграция с услуги?

Важен критерий за функционалността на електронния магазин  е способността да се интегрира с продуктови агрегатори и популярни бизнес услуги. .

SEO опции?

За онлайн магазина е важно CMS да дава възможност за използване на функции  предназначени за SEO.

Малко за  Платените CMS и техните недостатъци ?

1.Неразумно висока цена в случай, че тепърва стартирате онлайн магазин. 

2.Затворен код с по-сложна структура, която не е толкова лесна за работа.

3.Ще трябва да се свържете директно с разработчика, за да промените функция , за което се заплаща допълнително