Уроци за вътрешна оптимизация на сайт


 Уроци по вътрeшно оптимизиране на сайт на достъпно ниво за непрофесионалисти. Надявам се тази статия да ви помогне в оптимизирането на сайт, когато ключовите ви думи са ниско конкурентни, тоест не си късате главите с ваши конкуренти по определена ключова дума и не можете да плащате на сео специалисти. Ще се спра на най важните моменти във вътрешната оптимизация на сайта, придържайки се към тези уроци успехът ви е гарантиран, както споменах по ниско конкурентни думи и фрази.

Мое мнение е че ниско конкурентните думи носят значителен трафик и посетители в сайта, тъй като думите са много и различните потребители отправят различни заявки в гоогле. Точно тук е силата на вътрешната сео оптимизация на сайт.
1.Целева аудитория  – уроци за  SEO оптимизация.

Преди да оптимизирате конкрентната страница си задайте въпроса, как и с кои думи бихте желали да достигнете до вашата аудитория, разпитайте познати и приятели какви думи биха написали търсейки вашия продукт или услуга, също така можете да използвате кей уърд тул на адуърдс. Направете си списък с възможните думи по които биха ви потърсили класифицирайте ги и се опитаите да създадете смислено изречение, като ги използвате. Изречението което ще съставите всъщност е много важна част от seo стратегията в оптимизацията на вашият сайт. Във всички уроци за вътрешна сео оптимизация това изречение пропито с най важните ви ключови думи ще се използва, то трябва да бъде не повече от 7-8 думи.
2.Уроци по  seo  – тайтъл на страницата.

В урок 1 който току що прочетохте стигнахме до създаденото от вас много важно изречение изпълнено с думите от вашето проучване сега това изречение трябва да бъде използвано в  заглавието на страницата  title. Тайтъла на страницата е едно от най важните неща на страницата, която ще оптимизираме. В кода на страницата той изглежда така <title> Изречението което създадохте по горе да се използва тук</title> в повечето системи за управление на съдържанието, като джумла, уърдпрес и др. <title> става заглавието на статията или връзката към нея. Консултирайте се с вашият уеб дизайнер за вашата титла или тайтъл, откъде се появява във вашият код за да знаете как да слагате правилните титли или така нареченото важно изречение по което ще ви намират търсещите. За да проверите <title> на произволна страница използвайте десен бутон на мишката и от менюто изберете покажи кода. На всяка страница от вашият сайт трябва да има една единствена титла и тя да е „важното изречение“ титлите в сайта ви трябва да са различни използвайте фантазията си в случай че ключовите думи в сайта ви не са много. Голяма част от успеха при вътрешна оптимизация на сайт идва от правилно избраните титле.
3.Оптимизация на сайт Meta Description.

Meta Description това е описанието на сайта от тук също ориентираме роботите за какво става дума в сайта ви. След титле – заглавието за търсачките Meta Description е другия важен елемент в който важното изречение можем да поразпънем на 140 символа докато в тайтъла всичко е по концентрирано и сбито с двапъти по малко думи максимум 60 65 символа. За символи трябва да се броят празните пространства запетайките и буквите. Не забравяйте  че титле и описания са първите неща които вижда вашата аудитория с тези думи искам да ви подсетя че тези атрибути се виждат само при резултатите от търсене с гугъл и търсещите машини. Оптимизация на сайт за търсачки не трябва да пренебрегва хората  защото целта е да се покажем на хората използвайки търсачките,
4.Oптимизация на сайт – заглавия на сайта.

В този урок за seo оптимизация няма да ви уча как се пише статията в сайта а ще наблегна на по важните моменти при писането. Връщаме се в началото където  вие проучвахте умувахте и измислихте изречение чрез което да достигнете до аудиторията си, използвахте го вече в невидимата част на сайта си титле и дескрипшън, сега е ред на самата статия която вече ще се чете от хора а не от роботи (търсачки). Имаме нужда от заглавие предполагам се сещате вече какво трябва да бъде то? Тук има една подробност на заглавите трябва да се  сложи един атрибут с който разполагате просто трябва да ориентирате в админ панела си атрибутите са следните H1 H2 H3 H4 H5 H6  и във кода са означени именно така, ако сте с български админ панел това обикновенно е меню параграф и от там се избира хейдинга на заглавието. С атрибута h1 трябва да имате само едно заглавие, като другите заглавия вече са  h2 h3 h4 h5 h6  в оптимизацията на сайт видимите заглавия са важни използвайте ги правилно.
5. Oптимизация на сайт – писане на статия.

След заглавието  започнете статията си с това същото изречение, ако е възможно да го завъртите обратно използвайки същите думи за начало е по добрия вариянт. Напишете минимум 300 думи качествен текст, като казвам качествен, той да е  написан със стратегия за оптимизация на сайта за да достигне до целевата си група. Разкажете за стоката или услугата подробно не копирайте от други  сео оптимизация на сайт се прави с уникален текст, разбираемо е всеки харесва уникалното а не копието, не подценявайте ггугъл това е умен робот и си има изисквания, всъщност никой от вас не харесва страи вицове или прекопирани неща. Вие сте копирайтър във вашият сайт, вложете труд за да бъдете оценени. Важните думи за които говорихме по горе са много важни в статията не прекалявайте с тях. На 100  думи използвайте 3-4 пъти  всяка една от важните ключови думи. Като ключови фрази използвайте  съчетанието от думи от „важното изречение“. Статиите с правилните титли са мощен двигател за оптимизиране на сайт. Качественото съдържание е уникалната статия в която не се спами с ключовите думи а се използват равномерно.
6. Снимки и SEO оптимизация на сайт.

Снимките са вече много важни в сайта ви те са не лош двигател а също така често се появяват и в  резултатите на гугъл. Ако индексирането на снимките на сайта не е забранено от робот текста те имат реялен шанс да се покажат в резултатите, ако те са уникални и са именувани с подходящите имена шансът е вече огромен. Публикуването на снимка в статиите е друг двигател при оптимизиранетото на сайт не оставяйте празни полетатата при описанието (дескрипшън) и алт, тайтъл (заглавията) върнете се в началото на тази статия и се сетете отново  за изречението подбрано от проучването което направихте в описанието на снимките използвайте същите ключови думи.
Заключения от уроците  за вътрешна оптимизация на сайт.

1 Стратегия и проучване преди оптимизацията

2 Тайтъл ориентираме роботите за какво става дума.

3 Описание на сайта-подсещаме роботите (търсачките)

4 Заглавията- за хора и за роботи

5 Статия уникална + правилната титла гаранция за успех

6 Снимките – хората ги гледат търсачките виждат описанието им.