SEO оптимизация и социални мрежи


Има ли връзка между SEO оптимизацията и социaлните мрежи ?SEO оптимизация

В предните SEO уроци споменах как за робота трябва да се мисли като за човек, сещате  се  че създадените от човека неща са за да му служат. Връщаме се малко по нагоре в статията  за оптимизация на сайт с външни връзки и си припомняме механизмът и значимоста на външните връзки.Тук в тази стия принципът е близък до предната, линк популярност и поведението на роборите с популярният линк(ако вашият сайт  е  вече популярен  в мрежата  честито  за успеха.
Гуъл в последно време обърна голямо внимание  на отзивите  за конкретния сайт, коментира ли се той в социалните мрежи, има ли почитатели, кои са социалните мрежи, кой и как споделя вашият сайт. В предните статии  аз оприличих гугъл като сервитьор.  В полето за търсене вие давате заявката си (поръчката) и роботът ви сервира най- значимото според алгоритъма му.
Кое би било важно за робот обслужващ хора? Може би какво хората говорят говорят за вашият сайт, мястото за говорене в интернет са социалните мрежи.Акцента тук пада на линковете към сайта ви но не спамерските а авторитета който получавате от потребителите. Потребителя от фейсбук харесва вашият сайт споделя го с други потребители печелите трафик но и доверието на робота. Примерът в случая беше фейсбук като най популярната социялна мрежа, вашият сайт е вече споделен във фейсбук и си мислите че сте  направили всичко необходимо ще ви разочаровам. Гугъл е приятелски настроен към споделянето на сайта ви около 50 социални мрежи от  стотиците, лично аз съм регистриран в над 400 социални мрежи  и вече усетих вредата , както и ползата от някой социалки. От някой социалки се получават и линкове (тежеста на връзките към сайта и значимоста им беше обяснено в статия 2). Основното при социалните  мрежи на които гугъл има доверие е не линка който е лек и повърхностен , а от  отношението на хората и доверието . Гугъл се промени драстично в последната година създаде своя работеща  социялна мрежа , Google+  все още принципът не е ясен, но е ясно едно социалните мрежи са фактор при сео оптимизацията (външна сео оптимизация)  участвайте в социялните мрежи препоръчвам ви го защото това е бъдещето,  печелите СЕО  печелите трафик към сайта си…