Гугъл ъпдейти  пингвин и панда - внимавайте с хазарта

Как се правеше seo и какво се случи след пингвина ъпдейта  на гугъл  ? SEO то не е приключило и вярвам няма да приключи никога  спамът за който говорят от гугъл си е факт, ако не вярвате че е така просто оставете някой пост в блога си свободен за коментари и го погледнете отново след няколко дни :) Поне един час ще ви е необходим да прочете само имената на спамемерите :) Много лесно се правеха такива коментари с автоматични програми и линк билдинга беше лесен, но титлите и описанията с подобни програмки много често ставаха с ниска уникалност, колкото и добре да е спиннат текста :) Мислите ли че инженерите от гугъл не знаеха за кво иде реч и как да решат проблема със спама. Въпрос на време беше да се игнорират калпазанските методи за seo оптимизация чрез спам с  автомати. За съжаление в категорията спамери попаднаха доста оптимизатори които работеха ръчно но с по бедна фантазия и поставяха едни и същи анкери на стотици места. Много често клиента си избира една две ключови думи с най-високи заявки за търсене и естествено линковете бяха такива защото анкора с ключавата дума вършеше добра работа,  а клинта си мислеше че сме магиосници или имаме роднини в гугъл :)  Е да така си беше и беше лесно и бързо. За средно конкурента дума трябваше около месец за силно конкурентните не повече от 3 месеца.Започнах статията си със seoто не е приключило отново ще добавя че спама ще изчезне с времето, и сео оптимизацията  ще стане  много по забавна и интересна. Няма да се купува автоматичен софтуер за събмит, а ще се плаща на хора „нещо което ме радва“

Митове за пингвини и панди - измислици  и смешки за алгоритъма на Google

Мит 1 Google харесва смислените текстове – мита е разбит в една статия на сателитка бях написал абсолютни глупости а героят извършващ услугата беше вълка от ну пагади – абсолютно безмислено съдържание с цел да пусне линк :) Нямате идея колко бързо сателитката се превърна в еднин от целевите сайтове :) Моят извод: Продължавам да мисля за гугъл като за робот.

 Мит 2 Линковете вече не вършат работа и са вредни особенно когато са много  – класирайте ми страница по високо конкурента дума без нито един линк към нея.

Мит 3 Линковете от футъра или blogroli са много вредни, както са и вредни линкове от не тематични страници -  единствения тематичен линк към този сайт е от delfin13.com всичко останало е събрано от тук там :)Можете да разгледате футърите на този сайт както и на делфин13,  а по какво трябва да се класира всяка една страница от личните ми блогове ще се ориентирате от title в случай че имате време:)

Мит 4 Социалните мрежи са големия двигател – двигател са защото линковете излизащи от тях са много по различни от нашите наспамени анкори. Може би малко трафик ако описанието е интересно или провокативно.Всъщност гугъл няма как да разбере ако този блог се казва „социална мрежа “ :) но ако пусна линк  по  интересна тема вероятно ще ви препратя в сайт на който ще завъртите брояча в алекса:)

Мит5 Блога в сайта е задължителен , задължително опресняване на страниците – доста след пингвин ъпдейта здраво напредвам с едно домейнче което е само с една единствена статия напълно безмислена. Ползата от блога е единствено малко трафик от ниско конкурентни думи, които все пак носят някакъв трафик.

Мит 6 Гугъл ми е разпознал телефона и адреса от другите сайтове и ме е усетил – коментара ми тук е… seo параноя :) То с тоя злия пингвин да го е страх човек да си напише номера в сайта :)

Мит 7 Google харесва мета таг …  или фразата …еди коя си. Ще си я лепна в сайта да ме хареса и мен – за мета тага зависи какъв е а за фразите от сорта „ние сме лидери…“ „нашият екип от опитни специалисти“ „полезни съвети за…“  какво да кажа клишета повтарящи се във всеки сайт не вълшебната фраза е помогнала там, клише познато одавна на гугъл едва ли ще ви направи шампион а по скоро обратно :)

сео оптимизация на сайтове за гугъл