Въпроси и отговори на тема SEO и УЕБ

Чувал съм че има значение с какъв код се прави сайта за да се класира по добре в търсачките. Какъв е твоят коментар по въпроса?

- Доста можем да говорим по този въпрос. Да наистина зависи от кода и най-вече кой го е създал. ако говорим за популярните динамични платформи в България най-често използваните са Уърдпрес, Джумла, Опенкард и др. Запомни че с какъвто и код да се работи всичко може да се оплеска, когато така нареченият уеб дизайнер не разбира от търсачки. За търсещите машини има правила  с които трябва да се съобразяваме това са таговете и съдържанието. С грешно написани титли и описания не се надявай на успех в търсачките.

Често чувам от теб да използваш термина "работещ сайт"  кажи ми какво означава това и какъв смисъл влагаш?

- Да наистина това е доста използван мой жаргон когато става дума за уеб сайтове . Смисълът който влагам тук е много елементарен. Какво значи работеща пералня или микровълнова фурна? Да изпълнява задачата за кето е създадена. Според моята гледна точка сайтовете се създават за да вършат работа. Живеем във времена когато всичко е онлайн, много одавна не съм срещал човек в кварталното кафене с вестник, обичайната гледка е  млади и възрастни с таблети и телефони да  търсят това от което имат нужда.

сео оптимизация на сайтове за гугъл