Какъв сайт да си направя за да ме намират лесно

Чувал съм че има значение с какъв код се прави сайта за да се класира по добре в търсачките. Какъв е твоят коментар по въпроса?

- Доста можем да говорим по този въпрос. Да наистина зависи от кода и най-вече кой го е създал. ако говорим за популярните динамични платформи в България най-често използваните са Уърдпрес, Джумла, Опенкард и др. Запомни че с какъвто и код да се работи всичко може да се оплеска, когато така нареченият уеб дизайнер не разбира от търсачки. За търсещите машини има правила  с които трябва да се съобразяваме това са таговете и съдържанието. С грешно написани титли и описания не се надявай на успех в търсачките.

Коя от  готовите платформи за сайт би ми препоръчал, може би Уърдпрес?

-Бих ти препоръчал готов код, а не такъв писан от начинаещи програмисти. По принцип най-много харесвам Джумла защото позволява да се тунингова и ъпгрейдва. доста хора започват със малък сайт който постепенно се разраства и в един момент собственика решава че трябва да вгради форум, социална мрежа, онлайн магазин и какви ли не още функции. Ако стартираш с блогерска платформа като Уърдпрес а имаш амбиции за растеж просто започни с джумла, малко по сложно е в началото но след като навлезеш всичко се оправдава.

Можеш ли да обобщиш в няколко думи най-важното?

-Темата е доста дълга и с няколко думи няма да стане, но за да имаш успех запмони няколко неща: Сайта трябва да е по скоро интересен от колкото красив, ако ще го поддържаш сам стартирай с платформа а не с програмисти, за да те намират лесно внимавай с титлите заглавията и описанията на страниците, направи си голям сайт с хиляди страници и рано или късно ще започнеш да припечелваш от него Tongue Out

сео оптимизация на сайтове за гугъл