Измамите в интернет - внимавайте

Интернет измамите станаха много популярен начин за печелене на пари. До момента няма нито една ефективна присъда в България за измами в интернет. В тази статия ще ви запозная с по популярните измами в интернет.

 

Фалшиви търгове. Измамниците атакуват сайтове на реномирани онлайн търгове създават фалшиви страници и така от името на нищо неподозиращата фирма „сайт“ се извършват фалшиви сделки при които много хора изгарят с пари заплатили за стока която не получават.

Фишинг използват се програми паяци които копират вашият мейл използван в интернет по-късно се разпращат спам писма на прихванатите имейли. Полученото съобщение е обикновено от финансова институция и приканва потребителя да посочи личните си данни. Целта е чрез попълване на даден формуляр вие да посочите банкова сметка или други услуги които ползвате с цел източване.

Клик-измами много фирми заплащат на популярни сайтове за публикуване  рекламен банер като заплащат за брой кликвания върху банера. Конкурентите на фирмите или други заинтересувани лица правят кампания за кликове върху банера и така фирмата рекламодател заплаща огромни суми без да има реална полза от това. За целта се използват ботове или софтуер както и реални кликове от регистрирали се потребители. Най- вероятно и вие сте се регистрирали в подобни сайтове обещаващи заплащане за брой кликове на банери.

Търговски измами за печелене на пари в уважавани сайтове. Измамници с фалшиви профили предлагат стоки на изгодни цени естествено стоките не стигат до жертвите а фалшивият потребител се покрива.  В други случай измамникът е купувач пазаруващ с фалшива кредитна карта

Нигерийски измами получавате имейл неграмотно преведен с гугъл преводач, на който ви се разказва история на жена от африканска държава мейла за връзка обикновено се намира в @yhoo.

Кражба на банкови сертификати измамниците вкарват в компютъра на жертвата троянски кон след което изтеглят данните и сертификатите за проникване в системата на банката за електронно банкиране.

Печели пари докато седиш вкъщи или вашето IP беше избрано са от най-често използваните фрази за мамене на наивни потребители в интернет.

сео оптимизация на сайтове за гугъл