Клип  на  Руски  език на тема многоезичен  онлайн магазин с  VirtueMart 2

Тест за интелигентност Менса Германия 

Този тест за интелигентност е абсолютно безплатен и е разработен от "Менса Германия" и се използва от 2003 г. насам за определяне на интелигентността на хора от цял свят. Тестът е направен така, че това в коя страна живеете, какъв език говорите или каква е културата ви да не оказват никакво значение върху определянето на интелигентността ви.

Чувал съм че има значение с какъв код се прави сайта за да се класира по добре в търсачките. Какъв е твоят коментар по въпроса?

- Доста можем да говорим по този въпрос. Да наистина зависи от кода и най-вече кой го е създал. ако говорим за популярните динамични платформи в България най-често използваните са Уърдпрес, Джумла, Опенкард и др. Запомни че с какъвто и код да се работи всичко може да се оплеска, когато така нареченият уеб дизайнер не разбира от търсачки. За търсещите машини има правила  с които трябва да се съобразяваме това са таговете и съдържанието. С грешно написани титли и описания не се надявай на успех в търсачките.

Често чувам от теб да използваш термина "работещ сайт"  кажи ми какво означава това и какъв смисъл влагаш?

- Да наистина това е доста използван мой жаргон когато става дума за уеб сайтове . Смисълът който влагам тук е много елементарен. Какво значи работеща пералня или микровълнова фурна? Да изпълнява задачата за кето е създадена. Според моята гледна точка сайтовете се създават за да вършат работа. Живеем във времена когато всичко е онлайн, много одавна не съм срещал човек в кварталното кафене с вестник, обичайната гледка е  млади и възрастни с таблети и телефони да  търсят това от което имат нужда.

Google Panda е алгоритъм на гугъл пуснат през февруари 2011 година. Промяната на алгоритъма има за цел да намали ранга на "ниско-качествени сайтове  При тази промяна са засегнати около 12 на сто от сайтовете при всички резултати от търсенето. Скоро след стартитането на алгоритъма Panda,  в много сайтове като социални мрежи и форуми , включително Google форум  се препълниха с оплаквания  включително от собственици на сайтове с оригинално и авторско съдържание Panda Google алгорутъм  имаше няколко актуализации от времето на първоначалното пускане на алгоритъма. Наказанието от панда алгоритъма на гугъл се получава когато страниците от сайта са с не уникално и нискокачествено съдържание.

Google Penguin е името на алгоритъм актуализацията на  Google която беше обявена за първи път през 24 април, 2012. Актуализацията е насочена към  уеб сайтове, които нарушават Указания за уеб администратори на ГУГЪЛ , черните SEO техники служещи за изкуствено набавяне на линкове с цел да се повиши класирането на сайт по определени ключови думи. Подобна тактика често се описва като схеми за набавяне на линкове към сайта. След като се появи тази актуализация много от сайтовете които имаха връзки от други сайтове бяха наказани за известен период от време, а някой не успяха да възвърнат трафикът си дори и до днес

Интернет измамите станаха много популярен начин за печелене на пари. До момента няма нито една ефективна присъда в България за измами в интернет. В тази статия ще ви запозная с по популярните измами в интернет.

Бърза информация от гоогле за конкретен домейн можете да получите без да използвате специален инструмент. Какво знае гугъл за даден демейн ще разберем много лесно използвайки някой прости команди изписани в  търсачката. 

Използвайте командите като не забравяте да добавите двете точки след нея за да проверите определен домейн не е нужно да пишете www а само и единствено името на домейна които проверявате -  например изписвате така  site:imedomain.com

сео оптимизация на сайтове за гугъл