Сайт тип визитка -  SEO гледна точка

Често получавам запитвания за сео оптимизация на сайт тип визитка. Какво е сайт визитка според вас? Ако питате мен това е една глупост за която сте похарчили някаква сума напразно. Сайт тип визитка обикновено представлява съвкупност от няколко странички  „за нас“ „галерия“ „контакти“ и още нещо напълно безполезно. Повечето от тези сайтове не се интересни за евентуалният посетител, а още по малко се ползват са авторитет в търсачките като гугъл. Дали е статичен или динамичен  сайт има разлика и тя е че от подръжката на статичен сайт винаги имате нужда от вашият така наречен уеб дизайнер докато при динамичните вие можете да добавяте съдържание и да бъдете по свежи в окото на посетителя и микроскопа на гугъл.

Как изглежда един сайт визитка?

Сайтът визитка обикновенно е съставен от  няколко страници като  "начало" "за нас" "галерия" и "контакти"

Заглавията,  обикновено са: „добре дошли“ „за нас“ и други подобни са стандартните клишета които са скучни и безинтересни. Най често се срещат фразите  „ние сме лидери“ или “ фирмата е утвърдена на пазара“ Снимките в така нареченият визитка сайт също не са авторски и не излъчват доверие пред евентуалният ви клиент . Дори и да достигнете до вашият таргет с реклами потребителите ще влизат и излизат без да имате взаимна полза.

Има ли бъдеще с подобен сайт?

Определено не. Ежедневно само с България се създават хиляди страници купуват се стотици домейни и се създават сайтове на всякаква тематика. Ключовите думи са хиляди,а конкуренцията в интернет е все по голяма. За да бъдете истински конкурентни на пазара вашият сайт трябва да говори по всички теми свързани с вашата пазарна ниша, тоест на вас ви трябва истински динамичен сайт а не визитка.

Не харчете пари за сайт от който няма да имате полза. Положете труд и направете сайт със стотици страници колкото може по интересен.Времето на сайт "визитка" отдавна е минало

сео оптимизация на сайтове за гугъл