Наказани сайтове след гугъл "пингвин" ъпдейт

Доста сайтове изгоряха след поредния ъпдейт на гугъл наречен пингвин. Минало годишното изритване  на доста сайтчета от панда ъпдейта не се отрази особенно в България, но април 2012 с така наречения ъпдейт пингвин много сайтове от първите резултати изчезнаха и се преселиха между 50 и 200 позиция на google. Каква беше причината? Не веднъж от компанията гугъл обявяват че ще се борят със спама  в интернет пространството и този път донякъде успяха. Всъщност не чак дотам в доста от случаите сателитните сайтове изпревариха целевите, с новият уж антиспам алгоритъм  преподреждането в класирането на сайт поне в България  се получи доста глупаво и странно:)

Какво се случи след google пингвин?

Спамът е наказан както  вътре в сайта така и извън него (линкове) прекалилите с онпейдж сео  с пронцент над 3,5% на ключова дума в съдържанието паднаха  толкова колкото и тези прекалили с офпейдж сео. Пророчеството на маите за краят на света през 2012г явно няма да се сбъдне но  дойде ли краят на света  за сео оптимизацията? Естествено че не:) Новият уж анти спам алгоритъм  пак се измерва в проценти. Проценти на думи онпейдж и офпейдж. Докато изгърмялите сайтове поради вътрешно сео ще си върнат резултатите при следващия кеш при външното е доста по бавно и сложно.  Преди година  от изграждането на връзки ефекта се появяваше за 2-3 месеца толкова ще и времето  в момента за връщането на позициите по думите с които сме спамили с линкове. Както се казва пак сме в пъри клас:) Поразени са само началните страници, което ме навява на една друга идея :)

Как да си върнем в резултатите на гугъл.

След като с прекомерното сео сме станали спамери за търсачката по определена ключова дума би трябвало да изчистим спама  и да си върнем доверието. Начини все пак има. Алгоритъмът на гугъл следва своите проценти на ключови думи и линкове, дали ни харесва или не  е друга тема, но се съобразяваме с гиганта или се примиряваме с новите си резултати.

Вариянт 1 променятете връзките към сайта и премахването им-спама офпейдж трябва да се премахне това трябва да стане бавно.

Вариянт 2 разводняване на спама при положенеие че нямаме контрол над линковете сочещи към сайта. Тоест изгразждане на нови връзки но с други анкори  за да намалим процентното съотношение  на думите сочещи сайта и от там  на спама.

Вариянт 3 захващате се със сателитката (другият домейн който ви беше лява или дясна патерица) и внимавате със спама до следващия гугъл ъпдейт след панда и пингвин очакваме ъпдейта папагал :)

Ако все пак си искате  вашия си сайт защото  сте  влюбени в глупавия домейн за който хвърлихте доста труд  ви чака доста работа и време:)

Намалете  процента на акорите с ключовата дума по която сте паднали (наспамили).

Домейните с ключова дума на кирилица  трябва да внимават много че е много мирзлива работата и лъщи от далече  :)

сео оптимизация на сайтове за гугъл