Времето за SEO оптимизация на сайт

Не случайно отварям тема време за оптимизация на сайт.Това е често задаван въпрос,защото повечето от нас са нетърпеливи и желаят всичко да се случи днес.За резултати при не толкова конкурентни думи ефекта може да се постигне за около месец. Толква е времето за резултати от онпейдж оптимизация.Предполагам че ще разочаровам някой от вас като кажа че пълната оптимизация на сайт е в границите между 3 и 4 месеца. В случаите когато конкуренцията по ключова дума или фраза е много висока периодът може да се удължи.След последните ъпдейти на google нещата с оптимизацията значително се промениха, също така се удължи и времето за набавяне на връзки към сайта.

Колко време е нужно за SEO

Когато ключовите думи и фразите са в ниската конкуренция е достатъчно да се направят промени в сайта така нареченото онпейдж сео. Промяната на мета данните и съдържанието на сайта (тунинг вътре в сайта) ще даде ефект между седмица и месец.В много от случаите тези промени могат да избутат страници от сайта със десетки и дори стотици позиции напред, но както споменах при ниско и средно конкурентните думи за оптимизация на сайт. По различен начин обаче стоят нещата при външната оптимизация офпейдж сео (линк билдинг). Това е тежката артилерия за всеки сайт и всяка страница от сайта е именно линк билдинга. Изграждането на връзки се прави постепенно,а времето в което търсачката ги отчита е продължително. Има случаи когато публикуван линк към сайта дава силата си след 2 дори и три месеца.

Защо ставае толкова бавно и няма ли по бърз начин?

За съжаление по бърз начин за оптимизация на сайт няма. Гугъл е инертна машина и не вижда това което правим днес.Ако проверите кешираните копия на някой страници в интернет ще забележите че те са от преди дни,седмици а в някой случай при по ниско качествените страници дори и месеци. Както по горе споменах тежката артилерия при оптимизация на сайт са външните връзки (линкове). Днес пускаме линк а кога гугъл ще обходи страницата от която сме пуснали линк си е гугълска работа :) Друга тема е кога ще му придаде стойност.

сео оптимизация на сайтове за гугъл